(foto: Christina Christensen)Hvad går det her ud på?
- Køb musik direkte fra Ghana, og download det med det samme!
- 84% går til kunstnere.
- Giv musik som en hilsen


Økonomisk fordelingTilmeld nyhedsbrevet
Læs mere om DiGiDi
Handelsbetingelser

 

Støt en god sag


Sammen med Danida og Verdensbanken sikrer det danske firma DiGiDi amba et nyt digitalt Fair Trade-koncept til udviklingslande. Produktet er ghanesisk musik, kunderne er hele verden, og metoden er et globalt digitalt distributionsnet.


Den 10. november 2007 tog fire repræsentanter fra danske DiGiDi a.m.b.a. til Ghana.
Formålet var at skabe kontakt til de ghanesiske musikere samt at lægge sidste hånd på etableringen af DiGiDis datterselskab; DiGiDi Ghana.


Henrik Leschly fortæller om DiGiDi i Ghana.(Engelsk)

 (Se flere videoer fra Ghana her) (Fotograf: Christina Christensen)

 

Etableringen er sket med økonomisk støtte fra Danida og i samarbejde med Verdensbanken i Ghana.

Introduktionen af DiGiDis globale distributionsnet vil betyde, at ghanesiske musikere fremover vil kunne sælge deres musik over hele verden (via bl.a. iTunes) og forhåbentligt derigennem kunne  leve af deres musik.

 

1 nummer = 1 timeløn    1 album = 1 dagsløn

Her, hvor en dagløn er omkring 60 kroner, tæller de 6 kroner, som de tjener pr nummer, rigtig meget. Musikere i Ghana har ingen a-kasse eller anden understøttelse. Derfor er en løbende indkomst igennem salg af musik forudsætningen for at kunne føre en tryg tilværelse.


I Ghanas hovedstad Accra er det første uploadcenter klar til at modtage musikerne, medlemstallet har rundet 50, og de første mange numre ligger parat til download.

Giv en ged vs. Giv et nummer - Hvad er forskellen?

Der er næsten gået inflation i mulighederne indenfor julegaver med god samvittighed. Konceptet, der blev introduceret sidste år med Giv-en-ged har nu knopskudt til alt mellem himmel og jord, og hvis prognoserne holder stik, burde det næsten regne med gaver i udviklingslandene denne jul.

 - Med 'Giv et nummer' bestemmer du selv hvem der skal have din støtte og moralske opbakning.

 - 96% af de penge du indbetaler går direkte til musikere, komponister og pladeselskaber i Ghana

 - Pengene overføres DIREKTE der deres personlige bankkonti fra DiGiDi - uden mellemled.


 - Da DiGiDi a.m.b.a. fører helt åbne regnskaber, er der ingen mulighed for snyd eller korruption.

 

Det er derfor, vi har valgt Digital Fair Trade......

En sæk ris kan give fyldte maver for en familie i en periode. Giv-et-nummer er derimod en mulighed for en levevej og dermed første skridt ud af fattigdom. På længere sigt betyder de eksportindtægter, der genereres samtidig, at der sker et økonomisk løft for hele samfundet.

Med de penge, som eksporten af musik indbringer, kan musikeren brødføde sin egen famile og sørge for, at hans børn kan komme i skole.
Pengene bruges i lokalsamfundet, som derved får tiltrængt kapital, og økonomiske dynamikker bliver sat i gang.
Det er langsigtet bæredygtig udvikling og problemløsning.

Roller og respekt.

Det er et spørgsmål om, hvilke roller man indtager. Vi ønsker ikke at give almisser. Vi ønsker at støtte indbyggerne i et udviklingsland på en måde, hvor de ikke blot modtager vores medlidenhed, men i stedet sælger noget til os, som vi værdsætter. Det er et spørgsmål om selvrespekt og værdighed.

Med Giv-et-nummer får de ghanesiske musikere samme muligheder som musikere i den vestlige verden. Det er den gave, vi giver til dem. Gaven vi fåtil os er, at vi kan give god musik til hinanden og samtidig vide, at vi har bidraget til kampen imod fattigdom i et udviklingsland.