(foto: Christina Christensen)Hvad går det her ud på?
- Køb musik direkte fra Ghana, og download det med det samme!
- 84% går til kunstnere.
- Giv musik som en hilsen


Økonomisk fordelingTilmeld nyhedsbrevet
Læs mere om DiGiDi
Handelsbetingelser

 

Musik fra Ghana


Musik fra Ghana er mange ting. Imidlertid er der én genre, der er særligt spændende og, som resten af verden er begyndt at opdage. Genren kaldes Hiplife.


Hiplife er en fusionsgenre. Den er som et mix af reggeaton, dancehall, reggae og ghanesisk highlife. Sproget i Hiplife er oftest ga og twi, som begge er afarter af kwa-sprogstammen i Ghana.

Hiplife-genren tog sit endelige afsæt i starten af 1990’erne, hvor bl.a. Reginald ”Reggie Rockstone” Ossei begyndte at arbejde målrettet med Hiplife sammen med producere som Mike Cooke, Rab Bakari, Zapp Mallet og Coalhouse. Reggie Rockstone blandende bl.a. det lokale sprog twi med traditionelle rap-beats fra USA. Det har gjort, at Reggie Rockstone nu kendt for at være ”The Godfather of Hiplife”.

 
Strandlivet i Accra, Ghana (foto: Henrik Leschly)


Da vi første gang besøgte Ghana, kom vi i kontakt med nogle af de største stjerner indenfor Hiplife. Blandt dem var Rex Omar, Slim Busterr, Reggie Rockstone og Faisal Helwani, der betegnes som The Grand Old Man i den ghanesiske musikbranche. I dag er de alle andelshavere i DiGiDi Ghana og i gang med at uploade deres musik til vores distributionsnet.

Ved vores sidste besøg accepterede Faisal Helwani at sidde i DiGiDi Ghanas bestyrelse. Det betyder meget, da han er rollemodel for mange af de ghanesiske musikere og har kæmpet for deres rettigheder i mange år.